Beskrivelse af jagten
af Dan Thinggaard

Efter at jeg havde været den heldige vinder af bukkejagten 2010 brugte jeg nogle dejlige aftentimer i Vinderup Skov, hvor jeg studerede dyrene og ikke mindst en mulig buk. 

Anden gang jeg var i Bjørnkær så jeg "min" buk, som jeg havde held til at filme på min iPhone. 

Jeg må indrømme, at det gjorde ikke starten på bukkejagten mindre spændende. Her så jeg en stor 6 ender, som kom ud af skoven, hvorefter den spadserede direkte imod mig. 

Den var ca 15 meter fra mig, da den fik fært, og forsvandt lige så stille ind i skoven igen. Jeg var et par andre aftener rundt i området, hvor jeg så flere bukke og et par 6 ender. 

Derudover så jeg et par spids dåhjorte, så det har været en stor oplevelse at nyde vildtet i Vinderup skov. 

Den 16. maj om morgnen var jeg selvfølgelig på plads i Bjørnkær, men vejret var mildest talt deprimerende - jeg pakkede mit hapengut efter ca. 20 minutter, da det silede ned......... 

Jeg tog igen til Bjørnkær den 17. maj om aftenen - vejret var egetlig ok, men det blæste en del. 

Jeg havde placeret mig i læhegnet midt på engen, og havde god udsigt ned til fennen ved mosen. 

Kl. ca. 19:30 kommer der en rigtig fin gaffelbuk frem, og jeg må indrømme, at jeg skulle beherske mig en del for ikke at afgive skud, men bevidstheden om den anden buk fik mig på bedre tanker. 

Omkring kl. 20:20 hører jeg noget der "braser" rundt inde i skoven, og "vupti" med et elegant spring var bukken der. 

Jeg lægger mig ned i græsset, og får min hjemmelavede skydestok placeret. men den var for kort ift. græshøjden, jeg kunne ikke se noget som helst. 

Jeg prøver at placere mig op af et træ som støtte, men det blæser simpelthen for meget - kan ikke få ordentlig hold på sigtet. 

Herefter prøver jeg at sidde i "skrædderstilling", med et godt og solidt anlæg - en skydestilling jeg har trænet, og får et godt sigte. 

Skuddet går og bukken falder for skudet på en afstand af ca. 60 m. Efter 5 minutter tager jeg mod til mig og går op til bukken, som er forendt på skudstedet. 

Jeg vejede bukken efter den var brækket, og vægten viste 23 kg, så det var ikke kun opsatsen, som var stor............! 

Jeg fik efter 3 mdr. opmålt bukkeopsatsen på Frisenborg Explorer, og den kunne opnå 108,8 point - en flot broncemedalje....! 

Klik på billederne herunder for at se dem i stor størrelse.